Medewerkers vertellen

Valerie & Tamara

Profielfoto van Valerie & Tamara

Jeugdconsulenten

Gemeente Waddinxveen

Tamara: "Door het vertrouwen wat ik krijg, ben ik al vrij snel zelfstandig aan de slag gegaan. Dat voelde goed!"

Valerie: "Er zijn kaders, maar hoe ik mijn werk uitvoer mag ik zelf bepalen. Dat vind ik erg fijn."

Tamara en Valerie werken beiden in het Sociaal Team. Tamara als Jeugdconsulent en Valerie als Jeugdconsulent Plus. In een duo interview vertellen zij meer over wat ze doen en waarom zij graag werken voor Waddinxveen.

Wat doe je voor werk?

Tamara

Als Jeugdconsulent is geen werkdag hetzelfde. De ene dag ga ik op huisbezoek of naar een school. De andere dag zit ik veel in overleg of ben ik bezig om plannen uit te werken. Als ik wil sparren, dan overleg ik met mijn buddy of een van mijn andere collega’s uit het team.

Valerie

Ieder kind heeft het recht om veilig en fijn te kunnen opgroeien. En ieder kind heeft daarin iets anders nodig. Samen met ouders, ketenpartners en bijvoorbeeld jeugdbescherming kijken we naar wat het kind nodig heeft. Dit kan een ADHD-onderzoek zijn of een veiligheidsplan voor het hele gezin. Als jeugdconsulent Plus voer je regie over de complexere casuïstiek en maak je deel uit van de Jeugdbeschermingstafel Regio Midden Holland. Er is veel contact met partners en we zijn ook vaak op pad. Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk.

Waarom heb je gekozen voor Waddinxveen, als werkgever?

Tamara

Ik werkte in de kinderopvang en zocht iets wat meer aansloot bij mijn opleiding Hbo-pedagogiek. Mijn vriend werkt bij een gemeente en gaf mij de tip om ook eens bij een gemeente te gaan kijken. Ook wilde ik graag bij een kleinere organisatie werken. Toen ik de vacature voor Jeugdconsulent bij Waddinxveen zag, wist ik dat ik moest reageren. Na een paar leuke gesprekken werd ik aangenomen!

Valerie

Waddinxveen is een leuke gemeente om voor te werken, omdat het relatief kleinschalig is en de lijnen kort zijn. Er is ruimte om out of the box te denken en je loopt makkelijk bij de wethouder binnen. Hierdoor kan je echt verschil maken. Dat ik kan thuiswerken en bijna geen reistijd heb, is ontzettend waardevol voor mij.

Wat vind je het leukst aan werken bij gemeente Waddinxveen?

Tamara

We hebben een heel fijn en gezellig team. Iedereen staat voor elkaar klaar, vraagt hoe het gaat en wilt meedenken. Niet alleen de jeugdconsulenten, maar ook collega’s van andere teams en de concernmanager.

Valerie

Ik krijg ruimte om met externe partijen te sparren en vertrouwen om met creatieve oplossingen te komen waarmee we de inwoner écht kunnen helpen. Er zijn kaders, maar hoe ik mijn werk uitvoer mag ik zelf bepalen. Dat vind ik erg fijn. Verder werk ik in een vlot en stabiel team met gezellige en gedreven collega’s. We werken zelfstandig en zoeken elkaar op wanneer het nodig is.

Wat viel je op toen je hier net begonnen was?

Tamara

Ik ben goed opgevangen en iedereen is heel gastvrij. Er was een inwerkprogramma gemaakt voor mij en zo leerde ik in korte tijd ook iedereen van het team kennen. Door het vertrouwen wat ik krijg, ben ik al vrij snel zelfstandig aan de slag gegaan. Dat voelde goed!

Valerie

De bloemen! En de gastvrijheid. Tijdens een koffiemomentje maakte ik kennis met de rest van het team. Er is moeite voor mij gedaan en daardoor voelde ik mij welkom.

Waarom ben je trots op je werk?

Tamara

Ik kan echt iets voor iemand betekenen. Het heeft nut wat ik doe en dat maakt mijn werk betekenisvol. Ook ben ik trots op mijn collega’s. We hebben een mooi team en iedereen werkt hard.

Valerie

We zijn een sterk team en werken met plezier in een veilige omgeving. Samen maken we het verschil voor kinderen en inwoners. Hier ben ik trots op! Elke donderdag is het feest bij het teamoverleg, iedereen neemt dan wat lekkers mee.

Terug naar overzicht