Medewerkers vertellen

Riham Salah

Profielfoto van Riham Salah

Klantmanager Statushouders

Gemeente Nieuwkoop

"Het begint natuurlijk met het werk dat leuk is."

Werken bij Nieuwkoop betekent werken midden in de maatschappij. Maatschappelijk leveren onze collega's een belangrijke bijdrage en werken we allemaal aan hetzelfde gemeenschappelijk doel: faciliteren, beheren en creëren van een veilige en stabiele woon-, werk- en leefomgeving.

Met trots vertelt onze collega Riham Salah over haar werk.

Wat voor werk doe je?

Ik ben Riham Salah. Ik ben geboren en opgegroeid in Soedan, maar ik heb ook een aantal jaren in de Dominicaanse Republiek gewoond. Ik voel me een wereldburger die zich nu al meer dan 10 jaar heel goed op haar plaats voelt in Nederland. Bij de gemeente Nieuwkoop ben ik klantmanager statushouders. Onze taak is het opvangen en begeleiden van alle nieuwkomers in onze gemeente. Het is een veelomvattende taak met veel diverse werkzaamheden.

Waarom heb je gekozen voor de gemeente Nieuwkoop als werkgever?

De gemeente gaf mij de kans werkervaring op te doen en al vrij snel daarna kreeg ik een vaste functie als klantadviseur.

In hoeverre krijg je vrijheid en vertrouwen binnen je functie?

Als klantmanager ben ik onderdeel van team De Verbinding. Dienstverlening is een belangrijk onderdeel van ons werk. Natuurlijk zijn er regels en afspraken, maar we krijgen ook de vrijheid om samen met inwoners te kijken naar de mogelijkheden. Soms doe ik net een stapje extra voor de inwoners, buiten mijn takenpakket om, daar voel ik mij heel goed bij.

Welke mogelijkheden krijg je om jezelf te ontwikkelen?

De gemeente gaf mij de kans om een MBO-4 opleiding te volgen. Daarnaast ben ik ook lid van de Ondernemingsraad (OR). Daar leer ik veel en krijg ik ook de mogelijkheid om trainingen te volgen speciaal voor OR-leden.

Wat zijn de leukste en gaafste projecten waar je aan hebt gewerkt en wat was jouw bijdrage eraan?

Vanaf begin juli 2022 tot 1 oktober 2022 hadden we een Crisis Noodopvang voor de COA-vluchtelingen in onze gemeente. De Veiligheidsregio regelde hier veel voor, en daarnaast mochten wij zorgen voor activiteiten voor deze vluchtelingen. Ik deed dat samen met een aantal collega's en met zo'n 40 vrijwilligers. Het was hard werken, maar ook geweldig leuk. Ik ben ervan overtuigd dat we deze nieuwe inwoners, en vooral de kinderen, een stapje vooruit hebben gebracht.

Waarom is het interessant om voor de gemeente Nieuwkoop te werken?

Het begint natuurlijk met het werk dat leuk is. Daarnaast is de gemeente groot genoeg om wat te kunnen doen, en klein genoeg om elkaar te kennen. Het is een goede en leuke werkomgeving. Ik woon ook in de gemeente en ik voel mij hier als een vis in het water!

Hoe ervaar je de cultuur en het samenwerken binnen de gemeente?

We hebben een open cultuur en de samenwerking tussen de teams is goed. De afstand tussen management en de werkvloer is klein en ook het bestuur is heel goed te benaderen. Dankzij de Personeelsvereniging zijn er ook regelmatig leuke dingen buiten werktijd te doen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden en kansen bij de gemeente Nieuwkoop? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met team P&O via telefoonnummer 14 0172.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!