Medewerkers vertellen

Arie Roos

Profielfoto van Arie Roos

Beleidsmedewerker Duurzaamheid

Gemeente Nieuwkoop

"Er heerst in mijn optiek wel echt een gevoel van 'samen' werken wij voor Nieuwkoop."

Werken bij Nieuwkoop betekent werken midden in de maatschappij. Maatschappelijk leveren onze collega's een belangrijke bijdrage en werken we allemaal aan hetzelfde gemeenschappelijk doel: faciliteren, beheren en creëren van een veilige en stabiele woon-, werk- en leefomgeving.

Met trots vertelt onze collega Arie Roos over zijn werk.

Wat voor werk doe je?

Ik ben Arie Roos en ik bekleed de functie 'Beleidsmedewerker duurzaamheid'. Persoonlijk vind ik dit een beetje een stoffige term, want 'verduurzamer' klinkt al veel leuker! We stellen wel beleid op over duurzaamheid, maar de uitvoering van het duurzaamheidsprogramma doen we samen met de hele gemeente. Zonder de organisaties, ondernemers en inwoners kunnen we de gemeente niet duurzamer maken. Ik heb dan ook veel contact met inwoners, maar bijvoorbeeld ook met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Samen werken we aan een duurzamer Nieuwkoop!

Waarom heb je gekozen voor de gemeente Nieuwkoop als werkgever?

Ik was piepjong en net afgestudeerd en dan is het niet gemakkelijk om aan een baan te komen. Overal is (minimaal 3 jaar) ervaring vereist. Gelukkig heeft de gemeente Nieuwkoop een programma om jongeren zonder werkervaring een kans te geven deze ervaring op te doen. Ik heb er toen voor gekozen om te solliciteren voor een werkervaringsplaats. Na het jaar ervaring op doen kreeg ik de kans om te blijven als beleidsmedewerker, hier hoefde ik dan ook niet over na te denken.

In hoeverre krijg je vrijheid en vertrouwen binnen je functie?

Vrijheid is er voldoende, zeker op het gebied van duurzaamheid is dit ook nodig. Soms is het ook een beetje pionieren en met elkaar ondervinden of iets werkt of niet. Het vertrouwen was al goed bij de werkervaringsplaats, je wordt ook echt gezien en behandeld als volwaardig collega. Dit is nu ik beleidsmedewerker ben ook niet anders.

Welke mogelijkheden krijg je om jezelf te ontwikkelen?

Mogelijkheden zat! Er is altijd ruimte om te leren, cursussen te volgen of naar congressen te gaan.

Wat zijn de leukste en gaafste projecten waar je aan hebt gewerkt en wat was jouw bijdrage eraan?

Leuke projecten zijn de voucherregelingen voor energiebesparing voor inwoners. Je kan hiermee de inwoners toch een klein 'cadeautje' geven in de vorm van energiebesparende producten. Iets kleins kan al een hoop bijdragen in de bewustwording en in de portemonnee.

Gaaf wil ik het eigenlijk niet noemen, dat vind ik ongepast, maar het mooiste project vind ik de aanpak van energiearmoede binnen de gemeente. Ik noem het niet gaaf omdat armoede niet iets is waar de term gaaf van toepassing op is. Armoede door de gestegen energieprijzen is een enorm probleem. Samen met organisaties uit de gemeente heb ik gekeken naar hoe we de inwoners die aan energiearmoede leiden het best kunnen ondersteunen. De noodzaak is hoog en hiermee worden inwoners echt geholpen!

Waarom is het interessant om voor de gemeente Nieuwkoop te werken?

Het is erg afwisselend werk, elke dag is anders. Daarnaast is het fantastisch om met zoveel verschillende mensen, bedrijven en organisaties samen te kunnen werken. Er heerst zoveel energie binnen Nieuwkoop en om daar mee aan de gang te gaan is geweldig.

Hoe ervaar je de cultuur en het samenwerken binnen de gemeente?

Collega's staan voor elkaar klaar en de lijntjes zijn kort. Er heerst in mijn optiek wel echt een gevoel van 'samen' werken wij voor Nieuwkoop.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden en kansen bij de gemeente Nieuwkoop? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met team P&O via telefoonnummer 14 0172.

Terug naar overzicht

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!